HTML

Való világ

Kalandozás a politika és a foci körül Magyarországon

Friss topikok

Miért ezek lesznek az eredmények? (nb1 18. forduló) IV.

2010.03.10. 16:02 Darkrider

Debrecen-Honvéd:

Na, ezt még a Hemingway sem tudja elintézni... Van abban azért logika, hogy a forduló legnagyobb meglepetése lenne, és dőlne a pénz a Honvéd győzelmére fogadókhoz, ha vendéggyőzelem születne, azonban a Loki vasárnap bebizonyította a kételkedőknek és a túlontúlt is bizakodóknak (mármint pápai részről), hogy nincs értelme a vereségükre fogadni. Kaptak egy gólt, majd megrázták magukat, és lőttek egy ötöst Szűcs Lali hálójába. A Debrecen megérezte az izét, milyen is a BL csoportkörbe jutni (a tulajdonos előtt meg le a kalappal, mert mégsem vette ki a pénzt a hajdúsági fociból, vagy legalábbis nem úgy, mint az Mtk-nál tették), és idén is bajnok akar lenni. Igaz, most nem az Újpest veszélyezteti, akikről tavaly ilyenkor tudni lehetett, hogy úgy nehéz folyamatosan meccseket nyerni, hogy közben nincsen fizetés a játékosoknak, hanem a Videoton, aki szintén bajnok akar lenni, és minden feltétele adott hozzá. Tehát a Loki nem fog pontokat veszíteni hazai pályán, ráadásul se a tulaj, se a játékosok nincsenek rászorulva a "talált" pénzre. A Honvéd meg örüljön 2 meccs alatt három pontnak, kiesni meg úgy sem fognak, mert azt ugye Hemingway csak el tudja intézni.

 Tippem: hazai győzelem

 

Újpest-Diósgyőr:

Nos, elérkeztünk a forduló legnagyobb meglepetését hozó meccshez, ugyanis a tippem fix DVTK győzelem. Persze, lehet, hogy iksz lesz, de megkockáztatom a győzelem megfogadását. Az Újpest nem tud, és nem is akar bajnok lenni. Még pár fordulóig tart a látszat, de többen már ennek a látszatnak sem hisznek. Mert miből is fizetné ki bárki a nemzetközi hely megszerzéséért járó prémiumot. A semmiből nem lehet. És ezt a játékosok is tudják. És az sem fog segíteni, ha bemennek hozzájuk "beszélgetni" a szenvedélyesebb szurkolók, mert a játékosok nyugodt szívvel küldhetik őket tovább a vezetőkhöz. (Azon persze érdemes elgondolkodni, hogy az újpesti önkormányzat miért nem segít a klubnak, mert nekik is érdekük lenne egy sikeres Újpest, de majd próbálok kérdezősködni, mi is a helyzet ezzel.) A Diósgyőr meg az életéért küzd, mert azért elég csúnya lenne, hogy a 100. születésnapja alkalmából kiesne az első osztályból, ami könnyen lehet, hogy a megszűnését is jelentené. Mert most még összefogott a DVTK-ért mindenki, a politikai bal és jobboldal, az önkormányzat, a vállalkozók, de másodosztály esetén a támogatásra nagyon nem számíthatnak. A hírek szerint a téli átigazolási időszak elején 100 millió forintot pumpáltak a diósgyőri fociba, ezért is tudtak boldog-boldogtalant odavásárolni. Helyi spanom szerint a pénz talán már el is fogyott, de mire a márciusi fizetéseket le kell rendezni, április közepén nagyjából már lehet látni, mi is lesz a Diósgyőrrel. Nagyon veszélyes a helyzetük, ezért is fog jól jönni nekik a három pont a Megyeri útról. A legutóbbi meccsen a Videoton ellen nem tudtak csodát csinálni, bár fogadtam a győzelmükre, most majd megcsinálják. Hajrá Diósgyőr! Hajrá vidéki foci!

Tippem: vendég győzelem

 

Szólj hozzá!

Címkék: labdarúgás nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://valovilag.blog.hu/api/trackback/id/tr801828772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása