HTML

Való világ

Kalandozás a politika és a foci körül Magyarországon

Friss topikok

Miért ezek lesznek az eredmények? (nb1 18. forduló) III.

2010.03.10. 10:59 Darkrider

Mtk-Haladás:

Nálam a bajnokság meglepetéscsapata a Haladás. Meglepetés lesz, ha kiesik, és meglepetés lesz, ha elöl végez. A téli átigazolási szezonban messze verte a mezőnyt, a Videoton és a Debrecen sehol sem volt a Haladáshoz képest, mindenki csettintett, amikor kiderült, hogy ha csak május végéig is, de hazahozták a saját nevelésű, a Debrecennel háromszor bajnoki címet szerző, válogatott Halmosi Pétert Angliából. Rajta kívül Szombathelyre költöztették Bogdanovicsot, és a Fradi igyekezete ellenére leigazolták Sipos Norbertet, aki rövid ciprusi kitérő után jött haza. Ráadásul a 40 éves Kuttor Attila átadta a helyét a belsővédői pozícióban az egyik legtehetségesebbnek tartott fiatal magyar védőnek, Lengyel Dánielnek, akit debreceni spanom szerint a Loki meg akart szerezni, de a szombathelyiek nem adták. Mi kell ennél több? Tegyük hozzá, hogy Szombathely az az egyik vidéki fellegvár, ahol érdemes klubot működtetni, mert tavaly, amikor bronzérmesek lettek, minden nézőcsúcs náluk volt, és még most is, amikor nem megy a szekér nekik, a nézőlétszám versenyében eléggé elöl állnak. Mindezek ellenére az őszt gyatrán kezdék, a mindig sikerre éhes Csertői el is menekült Szombathelyről, nem tudom, régi barátai beszélnek-e még vele... Aztán jött az utánpótlásedző-zseni Róth Antal, de csodát egyelőre ő sem tett, bár a keret adott hozzá. Az Mtk meg egy nagy semmi, már évek óta, mióta a nagyfőnök, Várszegi már csak a Sándor Károly akadémiás gyerekek bizniszelésében érdekelt. Talán több pénzt kellett volna betenni az Mtk-ba, és nem kivenni onnna, mert már látszik, hogy hiába az ország egyik leggazdagabb embere áll a fővárosi klub mögött, a Debrecen, a Videoton és a Győr anyagi lehetőségeivel nem versenyezhet, vagy legyünk megengedőbbek, nem akar versenyezni. Hívom a szombathelyi mindentudó gyerekkori cimborámat, hogy mit tippelnek szombatra. "Béláék leügyeznek egy ikszet" - kapom a választ. Hát, én erre nem vennék mérget, mert szerintem a tehetséges, korosztályos válogatott Simon Ádám "elcsenése" óta valószínűleg szitokszó lett a Haladás szó az Mtk vezetői között. (Simon apuka az Illés Akadémia vezetőedzője, három fia van, ketten ikrek, Simon András az Mtk-ból került Angliába, most éppen kölcsönben van spanyolban, Simon Ádám pedig az Mlsz döntése alapján, mivel szabálytalanul került leigazolásra az Mtk által, szabadon igazolhatóvá vált, és merő véletlenségből rögtön leigazolta a Haladás.) Az Mtk játékosai nagy fejmosást fognak kapni (vagy már meg is kapták) a múlt heti Honvéd elleni leégés miatt, de ez sem fog segíteni rajtuk, mert az egyre egységesebb Haladás be fogja húzni a győzelmet. Az Mtk langyos, kiszámítható játéka jól fog jönni a Haladásnak, ahol van annyi kreatív játékos, hogy akár több góllal is nyerjenek.  Bár szerintem a tavalyi eredménnyel is elégedettek lennének. Akkor 1:0-ra nyert a szombathelyi gárda az Mtk otthonában.

Tippem: vendég győzelem

 

Győr-Kecskemét:

Melyik magyar csapatban van a legkevesebb magyar játékos, tehetnénk fel a találós kérdést, csak sajnos túl könnyű a válasz rá. A Győr nem tudom milyen elvet követ, mert hiába nevel tehetséges labdarúgókat, ha nekik aztán esélyük sincs bekerülni a felnőtt keretbe, mert összeurópai légiósok hada kiszorítja őket. A fiatal Zámbót is inkább elküldték Diósgyőrbe, ahol nem tudom, mit fog fejlődni, de legalább saját bőrén fogja érezni, milyen is, amikor a vezetők nem tartják be ígéretüket, és nem fog fizetést kapni, vagy nem annyit. Legalább megedződik, ha másként nem is, így legalább. No, de most nem a DVTK a téma. A Győr éppen hogy leikszelt a Vasassal, láthatóan nem kapták el a ritmust. Mondjuk, ha igazak a hírek, hogy elmaradtak a fizetésekkel, akkor megértem, mert egy külföldit elég nehéz motiválni a győri szívre való hivatkozással. A Kecskemét meg bedarálta az Újpestet. Múlt heti győzelmükben annyira biztos voltam, hogy fogadtam is rá, majd örültem a 4,3-as szorzónak. Ez lesz az meccs, amit most is megteszek, mert Csertői ki fog találni valamit, és ő mint győri eleve nagy Győr specialista. Emlékezzünk csak a Haladással elért tavalyi 3:3-ra, amikor a Győr a 89. percben még vezetett 3:1-re. Persze, lehet, hogy iksz lesz, és az sem rossz a Kecskemétnek, de mivel a blog célja többek között az lesz, hogy tippet adjak a nagy szorzós meccsekre, én tutira megteszem a vendég győzelmet. Arról nem is beszélve, hogy hiába tette szabadlistára több magyar játékosát tavaly a Győr, amiért nekik menniük kellett, azt egy helyzet generálta, és az a helyzet továbbra is fennáll. Ugye, milyen szépen fogalmaztam! :) Kecskemétiek meg nyugi, mert szerintem a klub nem fog kiesni, lesznek más áldozatok. Győriek is nyugi, mert a nemzetközi kupában indulás pár otthoni botlással is meglehet, csak ne legyen sok nagy szorzós vendéggyőzelem fogadási lehetőség...

Tippem: vendég győzelem

 

Szólj hozzá!

Címkék: labdarúgás nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://valovilag.blog.hu/api/trackback/id/tr651828054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása