HTML

Való világ

Kalandozás a politika és a foci körül Magyarországon

Friss topikok

Gyurcsány Ferenc: maradjon? menjen? - Egy betiltott Egyenlítő-blog bejegyzés

2011.09.24. 10:00 Darkrider


Gyurcsány Ferenc. Személye és politikája még ha nem is egyenlőre arányban, de annyira megosztja a hazai baloldalt, hogy az Egyenlítő TV szerkesztősége nem tudott egységes álláspontra jutni. Ezért úgy döntöttünk, hogy a pro- és kontra véleménynek is teret adva, egy cikkben foglaljuk össze a két tábor véleményét.

Maradjon

A politikai játszmák időként a másik idegesítéséről is szólnak. Egy olyan pártban, ahol komoly hagyománya van az egymás elleni, azaz a szervezeten belüli politizálásnak, ne csodálkozzon a pártelnök, ha neki nem tetsző indítványt tesz belső ellenzéke. Főleg ne ijedezzen, és főleg ne a nyilvánosság előtt. Lehet emlegetni, hogy a belső ellenzék a Fidesz forgatókönyvét hajtja végre, de ugyanennyi erővel azt is el lehet hinni, hogy azok tolják a Fidesz a szekerét, akik a pártelnök fülébe sugdosták, hogy rohanjon a sajtóhoz. Arról már nem is beszélve, hogy szinte karmesteri intésre szólalt a sajtó egy bizonyos része. Soha semmi nem történik véletlenül.

Gyurcsányéknak amellett, hogy imádnak időként belecsapni a nullás lisztbe, abban igazuk van, hogy személyi változások lennének szükségesek a közvélemény előtt leginkább látszó országgyűlési frakcióban. Arról ne feledkezzünk meg, hogy a listák jórészt az ő aszisztálásuk mellett, a szokásos szoci kompromisszumok mentén jöttek létre, de ettől még tény, hogy több olyan khmm, megfáradt, elhasználódott emeszpés arc ül a Parlamentben, akikkel nehéz hiteles ellenzéki munkát végezni.

Olyan kevesen vagyunk, hogy mindenkire szükség van - hangoztatják az összefogás pártiak. Kivéve azokra, akik a Fidesszel kokettálnak - dübörgik Gyurcsányék. És milyenigazuk van. Csak a vak nem látja, hogy Fidesz és az MSZP bizonyos körei közös halmazokat alkotnak. Ennél finomabban nehéz megfogalmazni azt a 12 éve a szemünk előtt zajló mutyit, amelyből mindkét párt nagy túlélői kiveszik a részüket. Nem véletlenül akarja Gyurcsány kiugrasztani a nyulat a bokorból egy svájci cég két állítólagos 2 milliárd forintjával kapcsolatban. Ha egyszer is bebizonyosodna a sajtóban oly sokat emlegett urak együttműködése, lehetőség nyílna a pártokon belüli "rendszerváltásra". (Bár kérdés az, hogy egy esetleges lelepleződés esetén lesz-e bárki, aki ezen meglepődik, vagy akit ez zavarna…). Ha pedig valami csoda folytán kiderülne, hogy nem igaz, végre megdőlne a közkedvelt urban legend az összeborulásról. Azt persze sokan nem értjük, hogy miniszterelnöksége alatt Gyurcsány (számos eszköz volt kezében) miért nem leplezte le a korrupciós pénzek nagy mágusait. Csak bízni lehet abban, hogy ideje hiányában.

Félni kell a vitától?

Gyurcsány csoportjának pozitív szerepe lehet abban, hogy az MSZP környékén tapasztalt állóvíz kicsit megmozduljon. Ettől a felpezsdüléstől pedig nem kell annyira tartani. Az MSZP-ben féltek attól, hogy a pártszavazás körül kirobbant viták és helyenként kemény kiszólások sokat rontanak a népszerűségen. Ehhez képest májusban érzékelhetően erősödött az MSZP. Viszont a pártszavazás után, amikor a belső viták elültek - és Gyurcsány főként a Kötcsei kerti munkáiról posztolt a facebookon - az MSZP népszerűsége stagnált, talán csökkent is. Nem kell feltétlen félni a belső vitától, alternatíva-kereséstől. 2008-ban Hillary Clinton és Barack Obama az egyik leghosszabb és legelkeseredettebb előválasztási küzdelmet vívta egymással, ez mégsem hátráltatta Obamát, hogy nagyarányú győzelmet arasson konzervatív ellenfelével szemben. Persze fontos, hogy a küzdelem ne folyjon minden eszközzel. Ilyen szempontból is fontos és pozitív, hogy a pártvezetés egyértelműen kiállt Gyurcsány mellett, az ügyészség koncepciós vádjaival szemben.

Nem olyan nagy párt az MSZP, hogy egy válást megengedhessen

A politikában rendkívül fontos a jó szervezeti háttér. A Fidesz jó szervezettel ésKubatov-listával társadalmi beágyazottsággal rendelkezik, ezért biztosra vehető, hogy olyan választási rendszert alakít ki, amelyben a szervezeti beágyazottság nagy szerepet játszik. Már az önkormányzati törvényt is úgy módosították, hogy a megemelt számú kopogtatócédulát kevesebb idő alatt kelljen összegyűjteni. Az ellenfelek elé állított ilyen adminisztratív gátak jó eséllyel erősödnek az új választási törvényben. Emiatt egy válással se az MSZP, se egy Gyurcsány-párt nem járna jól. Nagyon nehéz lesz minden (100-150) választókerületben jelen lenni. Az országos hálózat kiépítése nagyon keserves folyamat, de ha az MSZP csak néhány megyei szervezetet veszít a válással, azt is nehéz pótolni jelenlegi vonzás-képességével.

Ráadásul nem elég leváltani a Fideszt. Könnyű azt mondani, hogy a Fidesznél bárki jobban kormányozna, de a matolcsyzmus romjai után nem lesz elég Matolcsy Györgynél jobban érteni a gazdasághoz. Nem lehet a kormányzatban tapasztalatot szerzett (és nem megbukott) emberek jelentős részének szaktudásáról lemondani. Már a programalkotásban is szükség van minden tudás összeszedésére és végiggondolására. Válás esetén nem lehet a kicsinyes vitákat megúszni. Ráadásul jelentős részben ugyanazért a szavazótáborért menne majd a küzdelem.

Együtt kell maradni. Mindenkire szükség van! Maradjon Gyurcsány Ferenc!


 

Menjen

Gyurcsány Ferencnek mennie kell. Nem gondoltuk ezt mindig így, tagadhatatlan hogy karizmája minket is lebilincselt néhány évvel ezelőtt. Rajongói még mindig azt a Gyurcsányt imádják, aki lemosta a színpadról bármikor Orbánt, aki lelkesíteni tudta az első négy nehéz év után is a választókat, aki mögött milliók sorakoztak fel. Ez a Gyurcsány eltűnt. Megkopott. Szavai, tettei tekintetében már számunkra is hiteltelenek. Maradt néhányaknak a szerelem, mert mással a rajongás nehezen magyarázható.

Siránkozni érte és fájón emlékezni a dicső múltra? Boncolgatni még hosszú éveken át, hogy miért jutott erre a sorsra? Felesleges. Minden esélye megvolt, hogy tisztára mossa nevét, és ha kivárja a sorát, talán sikerülhetett is volna. Ehelyett ma, a régi Gyurcsányt imádó követői és 6 néhány híve rendszeres időközönként saját pártjára ront.

Miközben éppen összeborul a Fidesz gazdaságpolitikája és a rendszerváltást követő egyik legkeményebb megszorításra készül az ország, miközben a következő hetekbentízezrek, százezrek fognak az utcára vonulni újra, tiltakozva az orbáni önkényuralmi rendszer ellen, Gyurcsány bedobta a bombát, amely atomjaira szakíthatja újra az MSZP-t, és talán végleg elporlaszthatja minden reményét a demokratáknak, hogy visszaállítsák a demokratikus kereteket Magyarországon. Gyurcsány valamiért időről-időrea Magyar Szocialista Párton belül akarja megvívni háborúit.

Meglepő, ugyanakkor nem váratlan bejelentést tett kedden. Az MSZP parlamenti frakciónak tagjai adják vissza mandátumukat a jelölő szervezeteik kezébe. Népszerű téma ez, hiszen nincsen ma olyan ember az MSZP-ben, aki ne értene azzal egyet, hogy a frakció 10-15 tagja nem való a Parlamentbe. Főleg egy olyan helyzetben, amikor ez majd a frakció 50%-át jelenti. Megyei elnökök és a párt korábbi elnökségének tagjai, néhány meghatározó politikus a múltból, ez ma a szocialista frakció nagy része. Mégis nem találnánk két embert, akik egyformán ugyanazt a 10-15 nevet sorolnák, amikor arról van szó, kinek kellene mennie. Menjenek az öregek, az inaktívak, a vidékiek, a budapestiek? A területi listákról mandátumot szerzők nagy részét nem veszélyezteti az, hogy megvonják tőlük a bizalmat delegáló pártszervezeteik, így hát marad az országos lista. Döntsön a sorsukról az MSZP Kongresszusa. Gyurcsány nyilván tudja, hogy ez a kérdés szétverheti az egész pártot. Mi úgy gondoljuk, ezzel a csapattal kell eljutni 2014-ig, legyen bármilyen összetételű, maradásukról vagy menesztésükről négy év távlatában lehet majd dönteni. A hetek közül Ficsor Ádám és Vitányi Iván lemondását a Kongresszusnak el kell fogadnia, máris mehet két új arc a Parlamentbe bizonyítani. De térjünk vissza Gyurcsányra, mit akarhat?

Ha szakítani akart volna a Magyar Szocialista Párttal, már megtette volna. Sajnos számunkra úgy tűnik, vagy szétveri az MSZP-t maradásával, vagy eltanácsolják őt végre - magától menni nem fog. Egy esetleges hatalomátvétel végleg a mélybe taszítaná az MSZP maradék esélyét arra, hogy újra meghatározó, kormányzóképes erő legyen a hazai politikai palettán. Személye megosztó, és egyre inkább ellehetetleníti még annak az esélyét is, hogy 2014-ben az MSZP szövetségesként tudjon rá tekinteni. Azt látjuk, hogy a csodafegyvert Ő sem találta meg, bár próbálja magáról elhitetni, nem látjuk a tömeget mögötte. Gyurcsány Ferenc ma Magyarország legnépszerűtlenebb politikusa. 

Úgy gondoljuk, hogy a megújulásról állandóan beszélő - ám a gyakorlatban csak hatalmi és retorikai eszközökkel variáló Gyurcsány - az MSZP megújulásának egyik akadályozója. Tömegek fordultak el miatta a baloldaltól, és sokan továbbra is elképzelhetetlennek tartják az MSZP támogatását, amíg Ő a párt egyik meghatározó arca. Ha távozik, sokak szemében az MSZP újra alternatíva lesz. 

A tagság válassza a pártelnököt? Ugyan, ennyi lenne a megoldás? Az MSZP különböző fórumai gőzerővel dolgoznak a párt politikai programjain. Tehetséges baloldali fiatalok tűnnek fel időről-időre, akik felkészülhetnek egy igazi alternatíva felállításán Orbán rendszere ellen. Éppen ezt akadályozza Gyurcsány azzal, hogy Ő próbálj meg tematizálni az MSZP-ről szóló híreket.

Ennek véget kell vetni, egyszer és mindörökre! Jobb lesz így mindenkinek. Menjen!

 

 

40 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://valovilag.blog.hu/api/trackback/id/tr913252467

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szocik ajándéka a Kedves Vezetőnek 2011.09.24. 18:34:28

Nemcsak a Centrális Erőtér tud bénázni, az ellenzék is töketlen. Itt van például az MSZP, amelynek elvileg az ellenzék vezető erejének, igazi váltópártnak kellene lennie, ehhez képest ezekben a vészterhes időkben is minden maradék erejét a gusztustalan...

Trackback: A szocik ajándéka a Kedves Vezetőnek 2011.09.24. 18:34:28

Nemcsak a Centrális Erőtér tud bénázni, az ellenzék is töketlen. Itt van például az MSZP, amelynek elvileg az ellenzék vezető erejének, igazi váltópártnak kellene lennie, ehhez képest ezekben a vészterhes időkben is minden maradék erejét a gusztustalan...

Trackback: Veszélyesnek tartják a költségvetést, de jóváhagyták 2011.09.24. 16:26:03

A Költségvetési Tanács átengedte a jövő évi büdzsé tervét, bár nagyon kockázatosnak tartja. Járai Zsigmond, a háromtagú testület elnöke is elismerte, hogy szükség lehet további adóemelésekre, a strukturális reformokat pedig fel kellene gyorsítani. A kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fülesboci 2011.09.24. 12:13:23

maradjon. nagy népszerűségű személyére a maszopnak óriási szüksége van.

tölgyes 2011.09.24. 12:15:00

Gyurcsány maradni fog és folytatja azt amit elkezdett: az MSZP teljes felszámolását. Ebben már eddig is szép eredményeket ért el és mutatott fel:) Megfelezte, majd harmadolta a párt támogatói körét.. Ez nem kis teljesítmény.. most irány a 4% alá:) Ehhez most kötnek egy kompromisszumot aztán minden folytatódik tovább:(

Bruhahahahihihi 2011.09.24. 12:15:28

Tök mindegy, hogy megy vagy marad Gyurcsány!....AZ ORBÁN TEMETÉSÉT VÁRJA 5 MILLIÓ MAGYAR ! ...de szép is lesz...:DDDDD Magyarország TUMORÁT ki kell tenni a kukába!!!

Bruhahahahihihi 2011.09.24. 12:16:41

Most párttól függetlenül..... a lényeg a Diktatúra megdöntése és ELSZÁMOLTATÁSA !!!!! A FIDESZ BANDITÁKNAK !!!!

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.24. 12:19:38

De nyugtassatok meg, az Egyenlítőnek ugye nincs köze az MSZP-hez? Kicsit félek, hogy igen, egy egész vaklóágkép omlana le bennem, kérlek ne hagyjatok kétségek között!

nem nemsiker_s 2011.09.24. 12:24:39

Maradjon csak, jó helyen van a Szociknál :))

roxxtar 2011.09.24. 12:25:40

@Bruhahahahihihi: Elolvastam pár hozzászólásodat.. adok egy jótanácsot: www.pszichiatria.kutvolgyi.hu/

Kalmár 2011.09.24. 12:26:35

"tagadhatatlan hogy karizmája minket is lebilincselt néhány évvel ezelőtt. "

:))
Vége van már bohóc....

drkovax 2011.09.24. 12:31:53

@weisz manfréd huba: Azért remélem, ez költői kérdés volt...
Ők "a rendszeresen feltűnő tehetséges baloldali fiatalok" - saját maguk szerint....

reccs 2011.09.24. 12:40:30

@Kalmár: sőt annak a bohócnak is, akit te istenítesz.

nem nemsiker_s 2011.09.24. 12:42:28

"tagadhatatlan hogy karizmája minket is lebilincselt néhány évvel ezelőtt. "

Speciel engem soha nem bilincselt le, legfeljebb a komikus allűrjei gesztusai, ügyetlen füllentései, hoztak derűt szürke hétköznapjaimba.

AutosVilli 2011.09.24. 12:50:57

Rózsafán kis madárfészek
Melyben vígan fütyörészek,
S ha feldúlja a fergeteg,
Tovább szállok, mást építek.

AutosVilli 2011.09.24. 12:53:46

OFF: csesszemeg. Reggel esett le ,miért kapunk mi 30 db helikopátert az Amcsiktól, ez az ÁRA hogy nemel szavazzunk a Palesztinok tagfelvételére.

AutosVilli 2011.09.24. 12:56:06

Ha majd minden rabszolga-nép
Jármát megúnva síkra lép,
Pirosló arccal és piros zászlókkal
És a zászlókon eme szent jelszóval:
„Világszabadság!”
S ezt elharsogják,
Elharsogják kelettől nyúgatig,
S a zsarnokság velök megütközik:

S. Annyi 2011.09.24. 13:09:11

Ja és a világbéke!

A lófaszt mama!

Szakadjon, szakadjon szét!

A szerelő 2011.09.24. 13:12:36

Én azon gondolkoztam el, hogy Gyurcsány, annak ellenére, hogy már sok éve kapja a gyakran otromba támadásokat, néha azért jogosan, de többségében alaptalanul, ennek ellenére még mindig meghatározó politikusnak számít. Más már ennek a töredékétől örökre eltűnt volna, ő meg mintha még élvezné is :) A mutyizást meg szerintem azért nem tudta felszámolni korábban, mert ha borítja a bilit, akkor a szarfolyam őt is elsöpri, így inkább hagyta, Most viszont két legyet ütne egy csapásra, ha sikerülne a háttér összeborulást a felszínre hozni. Egyrészt láthatóvá válna, hogy bizony-bizony, a Fidesz is mutyizik, másrészt meg az MSZP-ből sikerülhetne eltüntetni a gazdasági érdekköröket képviselők egy részét (akik az MSZP árulói). Erre lenne szüksége nagyon ennek az országnak. Ő pedig csak profitálhatna belőle.

genyamagyar 2011.09.24. 13:19:27

Deák óta Gyurcsány az egyetlen igazi államférfi. Sajnos zs*rból ő sem tudott várat építeni. Nemsokára eljön az az idő, amikor mérsékelt fideszesek fogják a Kossuth-téren kitenni a transzparenst: "Feri gyere vissza'".

shaker 2011.09.24. 13:20:16

haha,

jól be lett promózva ez a poszt.. :DD

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.09.24. 13:21:14

Ilyenek miatt is kész Pécs a hatalmas tüntetésekre és az új választásokra!

Óriási botrányt kavart, amiért 15 éves hagyománynak hátat fordítva a pécsi önkormányzat a kisebbségek bevonása nélkül adományozott oda nemzetiségi díjat. A helyzet kusza és fonák lett, mert tizennégy éven keresztül ugyanazon a módon választották ki az erre érdemes embert: maguknak a pécsi kisebbségeknek a bevonásával. A helyzet pont olyan, mint ha egy Szlovákiában élő magyarnak szlovákok ítélnének oda díjat az ottani magyarok megkérdezése nélkül, mondjuk a magyarság érdekében végzett tevékenysége elismeréseként. Könnyű elképzelni, hogy a magyar, főleg jobboldali média micsoda díszmagyarozásba kezdene azonnal.

high up! 2011.09.24. 13:22:08

A pápai bicikli tolvaj hazugságmániás gyereke meg az öreg komcsik által megkreált Marionettházi csatázik egymással.
Jaj, melyikük is alkalmasabb? S mire? Jaj de izgi kérdés!
A posvány alakok kizárólagos pártja a maszop mekkora dilemmában van, te jó ég! Melyik posvány alak menjen meg maradjon? Jaj, micsoda egy történelmi döntés!

Lúzer bolsik, lúzer libsik. gyúrtcsány menni fog -a BÖRTÖNBE.
És Marionettházi is menni fog - a PICSÁBA A KÖZÉLETBÖL.
Mert a maszop egy 2-6 éven belül kihalásra ítélt párt. Az öreg kádári komcsik fogynak rendesen, a fiatal generációból meg már soha többé nem fog jönni az agymosott utánpótlás.
Eftársak, konyec.

high up! 2011.09.24. 13:23:12

@A szerelő:

Öcsém, te valójában Orbánról beszélsz!

high up! 2011.09.24. 13:24:37

@genyamagyar:

Deák is hazudott volna reggeldélbeneste? Te se vagy tiszta, az biztos.

Démonmac1 2011.09.24. 13:27:57

"Mert a maszop egy 2-6 éven belül kihalásra ítélt párt. Az öreg kádári komcsik fogynak rendesen, a fiatal generációból meg már soha többé nem fog jönni az agymosott utánpótlás."
Erre ne fogadj.
Nagyon jó kis utánpótlást lehet összehozni, ha a jelenlegi kormánypárt folytatja az ámokfutását, valamit a szocik végre felhagynak a "ki az úr a szemétdombon" nevű marakodós játékukkal.

Sajnos normális párt nincs a palettán.
jobbikos férgekre meg sosem fogok szavazni, akkor már inkább O.V.

Démonmac1 2011.09.24. 13:29:44

Azért van mémi különbség, az egyik bevallja, hogy hazudott, a másik meg nem vallja be. De ugyanaz az ábra, sőt.

HVC 2011.09.24. 13:30:43

Ha máshogy nem megy, alapítson egy új pártot... (Ez persze nem új ötlet, biztos vagyok benne, hogy nyugodt perceiben Gy. F. is gondolkozott már ezen.) Akkor megnézhetné magát az ős-emeszpé Mesterházystól, Szilistől...
Nehéz lesz az új kezdet, de úgy látom még mindig egyszerűbb, mint megtisztítani a pártot az ilyen "konstruktív" tagoktól. Mert velük aztán nem lesz mondern baloldali párt az MSZP-ből. Nem titkolom, szerintem a magyar politikai elit tagjai közül legalább Gy. F. képes a tanulásra.

(Ha pedig tényleg "lopott", akkor csukják le. Bár ez meg megint egy olyan dolog, hogy ő legalább nem durcásan dúlt-fúlt a világban anno, mint most - a szintén milliárdos - Ovi. Ilyesformán hiába lopott esetleg - még mindig jobb - ha szabad lábon marad, minthogy a Dulifuli maradjon az egyetlen vezéregyéniség (?...) Magyarországon. Mert abból nem lehet más csak Berlusconiland II.)

HVC 2011.09.24. 13:33:29

Azt is leírom, hogy szerintem hogyan lehetne megnyerni a következő választást:

1. Nehezen. :)
2. A programnak a demokratikus rendszer totális visszaállításán kell alapulnia. (És ennek tettekként is megnyilvánulnia.)
Olyan önkontrolláló ("fékek és ellensúlyok" ugye) rendszert kell kiépíteni, ami nagyon megnehezíti a korrupciót. A bűntetéseket pedig az egekbe emelni.
Ma erre vágyik Magyarország a leginkább.

loláb 2011.09.24. 13:33:38

Úgy leszarom, hogy megy-e vagy marad, hogy azt elképzelni is nehéz.

Az MSZP-n sem ő, sem más nem tud segíteni, ha marad azért kerültök a süllyesztőbe, ha megy, akkor meg azért.

Démonmac1 2011.09.24. 13:34:51

Ha mindenkit aki "lopott" lecsuknának, viszonylag kevesen lennének szabadlábon - Börtönország:)

laci_52 2011.09.24. 13:35:55

Orbán talán már meg is köszönte Gyurcsánynak, amit mostanában a hatalmon maradásáért tesz az MSZP szétverésével.

fülesboci 2011.09.24. 13:38:28

@genyamagyar: belöled se tudott.. nem hogx várat, egy kis csuprot sem.

nevetőharmadik 2011.09.24. 13:39:48

"a közvélemény előtt leginkább látszó országgyűlési frakcióban"

Áháhá ezen majdnem beszartam!!! XD Ezek a szocifanok még mindig azt hiszik hogy saját értékükön valódi tényezők? A szoci frakció nem más miatt látható, minthogy a nevüket az emberek már megszokták az elmúlt évtizedekben. Saját teljesítményük, hitelességük alapján meg röhej az egész MSZP. Akartok pártot látni, amelyikre odafigyelnek sokan? Nézzétek meg a Jobbikot. akartok frakciót látni, ami teljesít a Parlamentben? Nézzétek meg az LMP-t. De ti? Csak önámítotok.

Várúr 2011.09.24. 13:55:58

@Bruhahahahihihi:
Csodállak te fejszámolóművész. Megszámoltad azt az Orbán-ellenes ötmillió magyart? Miközben még Vitya vezeti utcahosszal a népszerűségi listát? Miközben Furcsányt már nem is mérik? Miközben a fidesz mellett csak a Jobbik látható, mszp-lmp legfeljebb nagyítóval?

Várúr 2011.09.24. 13:59:02

@nemsiker_s:
Furcsánynak nem a karizmája volt lebilincselő, hanem a rendőrei 2006-ban...

kvasztics47 2011.09.24. 14:02:01

Az erkölcsi hulla!
Hogyan szerezte meg Orbán a teljhatalmat?
1. Nem ismerte el, 2002.ben sem és 2006-ban sem a vereséget. Nem fogadta el a demokratikus választási rendszert. Ez ellen használta föl a titokban megszerzett jelentős gazdasági hatalmat. Miközben Medgyesit bankárkormányozta, Gyurcsányt oligarházta.
2. A jelentős parlamenti erőt amivel rendelkezett, arra használta, hogy megakadályozza a szoci kormányokat a gazdasági kiigazítások megvalósításában. Csak olyan törvényt nem kritizált ami kiadásnövekedéssel járt. A többit viszont a leg alpáribb módon a leg mocskosabb hazugságokkal ócsárolta a zembereket ellene uszította, ha ettől sem riadt vissza a kormány akkor népszavazást kezdeményezett.
3. Lejáratta a politikát és a politikusokat. Aki a jobboldalról nem állt mellé, azt ellehetetlenítette. A Baloldali és liberális politikusokat gátlástalanul becsmérelte, hazug módon a zemberek ellenségének állította be, a minimális tiszteletet is megvonta tőlük. (még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl.
4. Mind ezeket a mértékadó értelmiségiek jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte.

A zorbán kormány pedig, ha nem akarja saját méretes baklövéseit (hazugságait) elismerni, kénytelen lesz még nagyobbat mondani,(hazudni) még kiszámíthatatlanabbá válni, még több dolgot saját hatáskörbe vonni (ellopni). Az új szakzsargonnal (hazugsággal) élve: „tovább gyorsítani az ország újjáépítését.”

sidorovich 2011.09.24. 14:09:12

@Démonmac1:

Bevallotta, persze, csak az a baj, hogy a bandatagok előtt.

Amit azért "bevallásnak" nevezni enyhén szólva vicces.

preston 2011.09.24. 14:14:37

az mszp reformok nékül reménytelen helyzetben van.
valamennyire még növekedhet a rá szavazók aránya, de nem dönti ki az orbán-bilit.
mindent megmutat, hogy a népszerűség stagnál.
ennél már az is jobb , ha Gyurcsány kilép, bár remélem nem teszi.
azért 30-40 ezer párttagot elég hamar összehozhat.
napról napra jobban jobban eloszlik a fidesz keltette Gyurcsány fóbia, mert mindaz amire alapozták, megjelenik Orbánnál.
egészségügy, oktatás mindenhol sokkal nagyobb a megszoritás, mint amit a népszavazás visszautasitott.

HVC 2011.09.24. 14:16:32

@kvasztics47: Nagyon jól összefoglaltad.

AutosVilli 2011.09.24. 14:39:45

Én valamilyen szinten örülök,hogy Orbánék a válság alatt kapták meg a hatalmat, nagyon szűk a lépésterük, így amit csinálnak,az kisebb károkat okoz,mint ha egy erős gazdaságban állna neki a szerintem eszement terveit végrehajtani.A lábbal szavazó eberek,köztük a hitelesek nagyon jól tudják,hogy ez az egész meg mentősdi,csak szájkarate,és látszat dolgok. 4 év ámokfutás után, majd lehet megint véleményt nyílvánítani,de mivel a nem szavazók tábor elég nagy,így kétséges,hogy pszihokopkopp barátunkat leszerelik az oszlopról.

Pontos 2011.09.24. 15:50:25

Takarodjon a francba, már eddig is óriási kárt okozott az MSZP-nek, de az országnak is. Köszönjük neki a kétharmadot.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.27. 11:41:53

"Egyenlítő-blog vezetője úgy döntött, hogy ez a poszt nem mehet le"

"Új Péter tulajdonosi nyomásra közmegegyezéssel..."

Remélem az én blog-omra nem kell majd ilyen poszt-okat kitennem... Legfeljebb ha skizofrén leszek és ez nagyon közeleg.
süti beállítások módosítása